Preko 1,4 miliona turista za prvih 8 mjeseci

Prema procjenama iz NTO Crne Gore, do kraja avgusta Crnu Goru je posjetilo 1,4 miliona turista i realizovano je oko devet miliona noćenja. Ovo je za RTCG izjavila Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Rezultati su uveliko premašili najave, a moguće je da ova sezona bude jedna od rekordnih.

Uprkos bojazni i neizvjesnostima, koje su bile prisutne na početku ljetnje turističke sezone, zbog ekonomskih i političkih dešavanja u Evropi, turistički poslenici sada već sa mnogo optimizma svode bilans, kazala je Radak Kukavičić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Pročitajte još: Skriveni biseri crnogorske obale (1. dio).

Zvanična statistika kaže da je turista u prvih sedam mjeseci više 21%, a broj noćenja je veći 28% u odnosu na godinu ranije.

“Na osnovu podataka koje NTO ima evidentno je da smo i u avgustu imali dvocifrene stope rasta, koje su se kretale od 15 do 18%. Prema našim prognozama, a evo da sačekamo i statistiku, mi očekujemo da će podaci pokazati, da je do kraja avgusta Crnu Goru posjetilo 1,4 miliona turista i da je realizovano oko devet miliona noćenja”, saopštila je Radak Kukavičić.

Prema njenim riječima u prvoj nedjelji septembra Crnu Goru je posjetilo oko 56.000 turista.

0
0

0 Comments