Google vozila počinju snimanja po Crnoj Gori

Kompanija Google danas je najavila da će unaprijediti kvalitet Google Mapa u Crnoj Gori i otpočeti sa prikupljanjem fotografija za svoj popularni Google Street View servis.

“Od 23. juna, Google vozila će početi sa vožnjama i snimanjem panoramskih fotografija pod uglom od 360° u Podgorici i drugim mjestima, kao što su istorijska mjesta i turistički atraktivne lokacije na primorju” navodi se u saopštenju.

Street View je vrlo popularan dodatni servis na Google Mapama, koji je prvi put predstavljen u maju 2007. godine i dostupan je za sada u 76 zemalja svijeta.

Google Street View omogućuje korisnicima da virtuelno istraže lokalitete i prošetaju njima zahvaljujući panoramskim fotografijama napravljenim sa ulica. Takođe, usluga Street View je dostupna na Google Earth servisu, kao i na Google Mapama za mobilne uređaje.

Google je obavio snimanja u većini država Evrope, a u regionu su Google vozila obišla Sloveniju, Hrvatsku i djelove Srbije i Makedonije.

Google ovom prilikom planira snimanja po Podgorici, a nedugo zatim i nastavak snimanja drugih gradova i mjesta, posebno na primorju od Herceg Novog preko Kotora, Dobrote, Budve, Sutomora, Bara i Ulcinja.

“Planiramo da pokrijemo što veći dio putne mreže u toku juna i jula. Plan vožnji uveliko zavisi od faktora čija kontrola nije u našoj moći (vremenski uslovi, zatvaranje saobraćajnica i slično). Zbog tog ćemo stalno ažurirati najave o kretanju naših automobila na internet stranici https://www.google.com/maps/streetview/explore/ gdje se nalazi i više informacija o Street View servisu” – istakli su iz kompanije Google.

0
0

0 Comments