Skriveni biseri crnogorske obale (1. dio)

Od Ulcinja pa do na kraj Boke, na 293 kilometra dugoj crnogorskoj obali nalazi se preko 100 plaža ukupne dužine oko 70km. Moja Crna Gora ovom serijom tekstova otkriva za vas skrivena mjesta, plaže i uvale egzotične ljepote.

Plaža Crvena stijena kod Bara.

Foto: Petar Maljević

Barska obala se proteže od Čanja do Utjehe, a čini je veliki broj plaža u ukupnoj dužini od 10-ak kilometara. Plaža Crvena stijena nalazi se iza brda Volujica i smještena je između Vala od Bigovice i rta Skočivuk.

Foto: Petar Brakočević

Zbog veoma nepristupačnog terena pristup plaži je gotovo nemoguć sa kopna, pa se do nje dolazi sa mora. Plaža je duga 50 metara i pravi je skriveni biser barske obale.

Skrivena uvala pod crvenom stijenom kod Petrovca

Foto: Peđa Popadić

Ova egzotična uvala, nalazi se ispod šetališta koje od Petrovca vodi prema plaži Perazića do. Šetalište sa tunelima napravljeno je kad i hotel As u uvali Perazića do, ali unazad više od decenije, tuneli su u vrlo lošem stanju, iako srećom i dalje prohodni.

Pročitajte još: Plaža u uvali Perazića do iznad koje se nalazi manastir Reževići.

U dijelu gdje se tunel prekida pruža se pogled na ovaj skriveni biser naše obale, do kojeg je pristup moguć jedino sa mora.

Prirodni bazen na rtu Veslo na Luštici

Foto: Dejan Radonjić

Ovako to izgleda kada priroda napravi bazen kraj mora 😉 Ovo lijepo skriveno mjesto stvoreno za uživanje nalazi se nalazi na rtu Veslo na poluostrvu Luštica u Boki.

Da li ste imali priliku da posjetite ova mjesta? Imate neki novi predlog za nas? Pišite nam u komentarima 😉

2
0

0 Comments