HG Budvanska rivijera: Očekujemo preko 410 hiljada noćenja u ovoj godini

HG Budvanska rivijera, najveća hotelska grupa u Crnoj Gori, bi trebala da u ovoj godini ostvari preko 410 hiljada noćenja. Ovo je za Radio Crne Gore potvrdila izvršna direktorica Budvanske rivijere, Katarina Kažanegra.

HG Budvanska rivijera u svom sastavu ima pet hotela na primorju (hotel Palas, hotel Aleksandar, hotel Slovenska plaža, hotel Mogren i Castellastva) i jedan na sjeveru (hotel Lipka).

“Važan je podatak da su finansijski pokazatelji za sedam mjeseci bolji 10 posto u odnosu na isti period prethodne godine. Očekivanja su da će se taj trend zadržati i na nivou od osam mjeseci, jer su fizički pokazatelji više nego dobri.

Pogledajte i ovo: Zalazak kod ostrva Sv. Nedjelje.

Tako je za osam mjeseci u svim hotelima budvanske rivijere ostvareno preko 330 hiljada noćenja, što je 12,5 posto bolje nego u istom periodu prošle godine.

Bilježimo porast broja noćenja sa ruskog tržišta pet odsto, Ukrajine čak 40 procenata, sve više gostiju stiže iz Bjelorusije i Latvije. Veći je i broj ostvarenih noćenja sa italijanskog tržišta, uz napomenu da su Italijani počeli jako rano da dolaze na odmor,već u julu.

Pozitivan trend je sa tržišta Turske, Španije, Portugalije. Francuska ima rast za 19%, Njemacka za 20%. Region je, takođe, u blagom porastu.

Raduju najave da je veliki holandski touroperator vrlo zainteresovan za zakup kapaciteta i u Budvanskoj rivijeri. Realna su očekivanja da će ukupan broj noćenja biti preko 410 hiljada”, saopštila je Kažanegra.

Pogledajte još i ovo: Petrovac i gradska plaža oko 1930..

“Koliko su realna očekivanja govori podatak da je već u ovom momentu septembar za 10 posto bolji nego lani. Napominjem da su već potvrđene grupe za oktobar za Slovensku plažu i Palas”, izjavila je Kažanegra za Radio Crne Gore.

Ona smatra da u su HG Budvanska rivijera na najbolji mogući način odreagovali na početku godine i zajedno sa NTO i TO Budva odradili sve neophodno da se postignu ovakvi rezultati.

Zaključuje da se svi zajedno moraju potruditi da ovu, više nego dobru sezonu, završe na pravi način, što bi trebalo da bude i najava za narednu.

Pogledajte i ovo: Jegorov put za Čelobrdo.

0
0

0 Comments