DIVLJA LJEPOTA! Ovo su najljepše fotografije Crne Gore u 2016. godini!

U godini koja je za nama, na portalu Moja Crna Gora, objavili smo puno divnih fotografija iz svih krajeva Crne Gore. Ovom prilikom vam predstavljamo naš izbor 10 najljepših fotografija Crne Gore u 2016. godini.

Uživajte i dijelite dalje, nek se i drugi upoznaju sa divljom crnogorskom ljepotom.

1. Januarska panorama sa zaleđenog Crnog jezera na Durmitoru.

Panorama snimljena na Žabljaku sa pogledom na zaleđeno Crno jezero i znameniti vrh Durmitora Međed (2287mnv). Snimak je napravljen 23.1.2016. Foto: Damir Krnić.

2. Perast, Boka Kotorska.

Fotografija iz Perasta ispred palate Bujović u kojoj se danas nalazi Muzej grada Perasta snimljena 25.1.2016. Autor: Ranko Maraš.

3. Velji pogled sa Velje gore na Skadarsko jezero.

Pogled sa Velje Gore na ostrva Skadarskog jezera, 7.2.2016. Velja Gora se nalazi u opštini Cetinje, između sela Gradac i Zagora, nedaleko od magistralnog puta Podgorica Cetinje. Autor: Šaćir Suruliz.

4. Delfini su u aprilu ponovo posjetili Kotor.

U aprilu su delfini ponovo bili u posjetu Kotoru, 24.4.2016. Zanimljivo je da je gotovo u ovo isto vrijeme prethodne godine 26.4.2015. snimljeno takođe jato delfina u Boki Kotorskoj. Stručnjaci napominju da delfini rijetko ulaze u vode zaliva, koji je za njih tek nešto veći bazen. Foto: Zdenka Janković.

5. Boka Kotorska u proljeće.

Proljećna panorama snimljena iznad Boke Kotorske, sa puta ka Nikšiću i Žabljaku, duž kojeg se nalaze sjajni vidikovci sa čudesnim pogledima na najljepši zaliv Jadrana. Snimljeno, 5.6.2016. Autor: Miloš Čolan.

NAŠA PREPORUKA: Ovdje možete kupiti Moja Crna Gora kalendar za 2017. godinu.

6. Čudesne Prokletije i pogled sa Karuale kao na rubu svijeta.

Nakon uspona na vrha Karaula (1915mnv) otvara se ovaj čudesni pogled na crnogorske Prokletlije, uz osjećaj kao da posmatraš sami rub svijeta, gdje se izdižu impresivni planinski vrhovi Očnjak i Karanfili. Snimljeno 5.9.2016. Autor: Radosav Rale Pavićević.

7. Stjenovite kape Maganika: Trešteni vrh.

Pogled sa Treštenog vrha (1980mnv) na planini Maganik, u vrlo nepristupačnom planinskom masivu sa impresivnim kamenim formacijama, poput ove na čudesnoj fotografiji snimljenoj 24.9.2016.

Maganik je široka planinska oblast u centralnom dijelu Crne Gore koja se prostire između rijeka Zete, Morače i Mrtvice. Foto: Aleksandra Vukčević.

8. Krnovo i vjetroelektrane.

Na planinskoj površi Krnovo, koja se prostire na teritoriji tri opštine: Nikšić, Šavnik i Plužine, u septembru su postavljene vjetroelektrane. Ogromni elementi vjetroelektrana, od kojih su neki dugački do 50 metara i teški 83 tone, stigli su u junu u luku Bar, a transport se odvijao u kasnim noćnim satima uz veliko policijsko obezbjeđenje koje je uključivalo i potpunu blokadu saobraćaja. Autor: Esad Bazdulj.

9. Jesenja razglednica sa Pešića jezera na Bjelasici.

Pešića jezero na Bjelasici u ranu jesen, 29.9.2016. Nakon Biogradskog jezera ovo je drugo po površini jezero u NP Biogradska gora, smješteno u jednom od najvećih cirkova Bjelasice, u prostoru između njenih najviših vrhova: Crne glave (2.137mnv), Zekove Glave (2.116mnv) i Belila (2.059mnv). Autor: Boris Raičević.

POSEBNA PONUDA: Prvi Moja Crna Gora kalendar šaljemo i u inostranstvo! Javite nam se putem emaila mojacg@gmail.com ili naručite direktno online ETSY shop: Moja Crna Gora. Poseban poziv upućujemo organizacijama iz dijaspore.

10. Boje jeseni u NP Biogradska gora.

Jesenja razglednica snimljena 12.10.2016. na Biogradskom jezeru u srcu NP Biogradska gora. Foto: Stefan Krivokapić.

U prodaji je prvi Moja Crna Gora kalendar za 2017. godinu.

Neke od ovih fotografija su našle mjesto u prvom Moja Crna Gora kalendaru za 2017. godinu, koji smo objavili nakon pet godina rada i sakupljenih preko 20.000 fotografija! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem Moja Crna Gora Facebook stranice ili putem emaila mojacg@gmail.com.