Idejno rješenje zatvorenog bazena i ostali projekti u Podgorici

U okviru jutarnjeg programa TV Vijesti u emisiji “Boje jutra” gostovao je Dragutin Đeković, generalni menadžer Opštine Podgorica, koji je predstavio građevinske planove opštine u narednom periodu.

Najavljena je izgradnja prve biciklističke staze u glavnog gradu, koja će se pružati duž bulevara od marketa Voli u Tološima do hotela Crna Gora, budućeg Hiltona. Izgradnja ove staze treba da počne već za nedjelju dana, a radovi bi trabalo da traju dva mjeseca.

Đeković je predstavio i planove za izgradnju novih biciklističkih staza, a najavio i da idejna rješenja predviđaju izgradu biciklističke staze koja će voditi iz Podgorice, preko Golubovaca sve do Plavnice i Skadarskog jezera.

U emisiji je široj javnosti po prvi put predstavljeno idejno rješenje zatvorenog bazena, koji bi trebalo da bude izgrađen u sklopu SC Morača. Naime, planirano je pokrivanje manjeg vaterpolo bazena, koji će zadovoljavati međunarodne standarde za odvijanje svih vrsta plivačkih i vaterpolo takmičenja. Bazen je projektovan i za korišćenje djece i ljudi sa posebnim potrebama. Idejni projekat se privodi kraju, ali još uvijek nisu precizirani rokovi za njegovu realizaciju.

Predstavnik opštine Podgorica je najavio i izgradnju četiri nova vrtića u Podgorici, na Starom aerodromu kapaciteta 375 djece, Zagoriču (200 djece), Bloku 6 i u Tuzima. Sredstva su obezbijeđena za prva dva vrtića i očekuje se početak gradnje po završetku već raspisanih tendera.

Najavljena je i izgradnja tržnog centra na Koniku, u dijelu grada ka kojem, prema riječima Đekovića gravitira preko 40 hiljada građana Podgorice. Tržni centar na Koniku je planiran na trougaonoj parceli u ulici Avda Međedovića. Za realizaciju projekta angažovana je kompanija Mesopromet iz Bijelog Polja.

U odnosu na raniji period, manji budžet opštine, koji prema riječima Đekovića danas iznosi oko 50 miliona eura, uslovio je da realizacija najavljenih planova uglavnom zavisi od donacija.

Zahvaljujući podrški IPA fondova Evropske unije do kraja narednog mjeseca bi trebalo da bude otvoren ženski paviljon u Centru za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

0
0

0 Comments