Izašao je štampe prvi Moja Crna Gora kalendar

Naša priča je počela u februaru 2012. godine, dok je cijela Crna Gora bila pod snijegom, koji je padao čak i u Boki. Tada smo objavili prvu fotografiju na Facebook stranici pod imenom Moja Crna Gora.

A onda su se pridružili ostali…

Od tada do danas, prešli smo gotovo pet godina dug put, na kojem nas sada prati preko 120.000 ljudi.

Ljudi su počeli da nam preko Fesjbuka šalju fotografije iz mjesta koja vole, fotografije crnogorskih sela i katuna, skrivene vodopade u šumama kod Kolašina, delfine koji se kupaju u Boki. Uživali smo tako u prvom zimskom jutru u Njeguškom polju, u livadama prekrivenim kaćunima u rano proljeće na Sinjajevini ili u gradskom parku 13. jul na Cetinju, u magičnim zalascima kod  Bara i Ulcinja, u prolazu jedrenjaka kroz Verige na putu za Perast i Kotor, kao prije mnogo vjekova unazad.

A nekad smo prosto ostajali bez teksta, zagledani u čudesne vrhove Prokletija, opčinjeni bojama jeseni na Biogradskom jezeru ili jedinstvenim pogledom sa Pavlove strane.

I sad smo tu. Nakon više od 20.000 sakupljenih fotografija i mnogo sati rada, odlučili smo se da objavimo prvi Moja Crna Gora kalendar.

Ovo nije običan kalendar o Crnoj Gori, napravljen po narudžbini. Ovo je kalendar o Crnoj Gori koji nosi uspomene. Jedinstveni kalendar u koji su utkane emocije i iza kojeg stoji zajednica od 120.000 ljudi, od kojih će mnogi sigurno prepoznati fotke koje su već lajkovali kod nas na Fejsbuku.

Prvi Moja Crna Gora kalendar sadrži kolekciju od 12 izabranih fotografija, koje predstavljaju najbolje od najboljih fotografija objavljenih na našem portalu.

Najljepše fotografije na najljepšem kalendaru za 2017. godinu djelo su sljedećih autora: Edin Krnić, Aleksandar Saša Kordić, Jovan Nikolić, Šaćir Suruliz, Klaudio Katelan, Jugoslav Belada, Ivan Čučuk, Labud N. Lončar, Igor Crnogorčević, Radosav Rale Pavićević, Stefan Krivokapić i Bojan Kuborović.

 

 

Naravno veliku zahvalnost dugujemo i svim našim pratiocima, posebno autorima divnih fotografija koji su nesebično sa nama dijelili trenutke magije uhvaćene širom naše Crne Gore.

Hvala vam svima od našeg malog MCG tima, ovo je naš zajednički uspjeh i podvig. Posebnu zahvalnost dugujemo i našem partneru kompaniji MTEL, koja je podržala objavu kalendara.

Prvi Moja Crna Gora sadrži 14 listova i urađen je u najkvalitetnijoj štampi dostupnoj u Crnoj Gori. Tiraž je ograničen.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem Moja Crna Gora Facebook stranice ili putem emaila mojacg@gmail.com.

0