Cilj za ovu godinu: Milijardu eura od turizma!

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić u razgovoru za Tanjug, uoči početka letnje sezone navela je da je u prošloj godini ostvareno više od 800.000 eura prihoda od turizma, a da ove godine Crna Gora cilja na milijardu eura prihoda.

Razlog za optimizam, kako navodi, jesu statistički podaci iz prvog kvartala ove godine, ali i već ugovorene rezervacije i buking za predstojeću ljetnju sezonu.

“Imajući u vidu kakva je predsezona i statistički podaci za prvi kvartal ove godine, gdje smo imali uglavnom posete iz Njemačke, Francuske, Velike Britanije i regiona, gdje imamo pozitivne trendove, i imajući u vidu ugovorene aranžmane i najavljeni buking, očekujemo da će ponuda u ovoj sezoni biti bolja nego što je bila u rekordnoj 2015. godini”, istakla je Radak-Kukavičić.

Napomenula je da je prethodna godina bila rekordna sa aspekta prihoda i noćenja za crnogorski turizam, pa čak i u odnosu na 1987. godinu koju crnogorski hotelijeri pominju kao jednu od rekordnih godina crnogorskog turizma.

Radak-Kukavičić navodi da su poslednjih 10-tak godina utrostručeni prihodi Crne Gore od turizma i da je taj progres kada su u pitanju prihodi i posjete evidentni.

Kaže da je to rezultat predanog rada turističke privrede, hotelijera i drugih u toj privrednoj grani, koji se trude da ponudom i odnosom cijene i kvaliteta, koji mora biti adekvatan da bi turisti došli, poboljšaju rezultate.

Crna Gora će svoju bogatu ponudu predstaviti turistima iz Srbije na predstojećoj manifestaciji “Beogradski manifest”, koja se drugu godinu za redom održava na Kalemegdanu, od 27. do 29. maja.

Njena poruka gostima iz Srbije je da ove godine izaberu Crnu Goru kao ljetnju, ali i kao planinsku destinaciju.

Crna Gora je, prema njenim riječima, i ove godine pripremila različitu ponudu, a vjeruje da su se mnogi gosti iz Srbije i regiona u to uvjerili prilikom prvomajskih i uskršnjih praznika, kada su imali priliku da uživaju u brojnim manifestacijama.

“Ono što je prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije je što na malom prostoru i u kratkom vremenskom periodu možete da uživate na moru, a već popodne da ste u nekom od crnogorskih nacionalnih parkova, da ste na Sjeveru, na planinama”, istakla je Radak-Kukavičič.

“Imamo jako puno atrakcija ove godine, pored raftinga, kanjoninga, vožnje džipovima, pješačkih tura, brojnih nacionalnih parkova, avanturističkih kampova i naravno mora. Jako smo blizu Srbiji, te pozivamo građane Srbije da dođu ovdje i uživaju, vjerujem da će se vratiti sa pozitivnim utiscima”, zaključila je Radak-Kukavičić.

0 Comments