Održan zimski karneval u Kotoru: Spaljen Manjabalin Tikventus

Foto: Ivana Popović Miljenović

U Kotoru je danas 26.2.2017. održan tradicionalni Zimski kotorski karneval kojem je prisustvovalo više hiljada gostiju i učesnika. Na karnevalu su se predstavile brojne karnevalske grupe, nastupile su i mažoretke, kao i gradska muzika iz Kotora i Đenovića, a događaj su uljepšali i mališani iz vrtića.

Prema ocjeni žirija prvu nagradu osvojila je karnevalska grupa “Karampana” za “Oli jedan đir”, druga je pripala mališanima iz Javne predškolske ustanove “Radost”, a treća djeci iz Resursnog centra “Dr Peruta Ivanović”. Gostima iz Ptuja (Slovenija) koji su takođe učestvovali u karnevalaskoj povorci uručena je zahvalnica.

Na Maceu je ove godine spaljen Manjabalin Tikventus, krivac za sve nedaće Kotorana u protekloj godini.

U sklopu karnevala održan je koncert Tomislava Bralića i klape “Intrade” na glavnom gradskom trgu, a iz štampe su izašli humoristično-satirični listovi “Karampana” i “Ćakulona”.

U prodaji je prvi Moja Crna Gora kalendar za 2017. godinu.

Neke od ovih fotografija su našle mjesto u prvom Moja Crna Gora kalendaru za 2017. godinu, koji smo objavili nakon pet godina rada i sakupljenih preko 20.000 fotografija! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem Moja Crna Gora Facebook stranice ili putem emaila mojacg@gmail.com.

0