Ovo su dobitnici nagrade “Wild Beauty Award 2015”

U utorak, 15.12.2015. u diplomatskoj kuli The Capital Plaza centra u Podgorici, održana je 11. dodjela godišnjih nagrada “Wild Beauty Award”, za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore.

Nagrade se dodjeljuju u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a dodjeli priznanja prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pod čijim pokroviteljstvom se već 11 godina dodjeljuje ovo priznanje, potrpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ambasadori i pripadnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma i kulturnog i javnog života.

Kako navode iz NTO Crne Gore, ove godine je promijenjen koncept dodjele nagrada, smanjen je broj kategorija u kojima se priznanja dodjeljuju, a praćenje kandidata obavlja se tokom cijele godine, kako bi se stimulisao takmičarski duh turističkih poslenika.

O nagradama je odlučivala komisija u sastavu: Predrag Jelušić, Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma – predsjednik i članovi: prof.dr Rade Ratković, Fakultet za biznis i turizam u Budvi, doc.dr Milena Jovićević, Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, Radojka Rutović, glavna i odgovorna urednica Radija Televizije Crne Gore, Kevin Brooke, generalni menadžer Aman Resorts-a, Rade Ljumović, direktor RLC Montenegro, Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dragan Adžić, selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Sergej Ćetković, kantautor, Luka Bulatović, direktor turističke agencije Explorer, Sanja Golubović , glavna i odgovorna urednica časopisa za ugostiteljstvo i turizam Cafe Montenegro, Milan Bukarica, Udruženje šefova kuhinje Crne Gore i Emil Kukalj, menadžer u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

Ove godine je dodijeljeno ukupno šest priznanja (kategorije: hoteli, restorani, plaže, plažni barovi, događaji i atrakcije.) i dvije pohvale za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2015. godini.

Dobitnici WILD BEAUTY AWARD 2015:

1. WBA nagrada za hotel: Palmon Bay Hotel & Spa

2. WBA nagrada za restoran: Ribarsko selo

3. WBA nagrada za plažu: Ada Bojana

4. WBA nagrada za plažni bar: Almara Beach

5. WBA nagrada za događaj: Kotorski festival pozorišta za djecu

6. WBA nagrada za atrakciju: Lipska pećina

Priznanja za 2015 godinu dobili su:

1. Restoran Oro

2. Dogadjaj Tango kamp

0
0

0 Comments