Gondola ljubavi danas u Risnu ponovo spaja zaljubljene

Danas se u Risnu održava manifestacija “Gondola ljubavi” u okviru koje je organizovana regata drvenih barki na jedra na relaciji Stara slanica-Strp. Nakon uručenja nagrada najboljim takmičarima za 17 sati je planirana vožnja gondolom ljubavi za tri zaljubljena para.

Gondola ljubavi pripada porodici Ognjenović, a prema provjerenim podacima do sada je sreću i ulazak u bračne vode donijela za 26 zaljubljenih parova.

Manifestacija će se odvijati na dvije ponte koje mogu primiti oko 600 posjetilaca. Ognjenović priča da je gondola dugo bila van mora i van upotrebe.

“Gondola je sada obojena u zeleno, kao što je izgledala 1954. godine, a kupljena je u radionici stolara Jova Popovića iz Risna. Dugačka je četiri metra, široka 70 centimetara, a brodograditelj Bogdan Bilafer iz Strpa zaslužan je za rekonstrukciju plovila koje je bilo u veoma lošem stanju. Sada je sve kako je bilo nekada u originalu prije šest decenija” kazao je za Dnevne novine organizator manifestacije Mihail Ognjenović.

Program će se odvijati na dvije ponte u mjestu Stara slanica, uz učešće klape “Škuribanda” iz Kotora i izložbe radova umjetnika iz Boke. Posjetioci će osim toga moći i da uživaju u jelima iz Risna i bokeškog kraja.

Mladim i zaljubljenim parovima koji ove godine planiraju da se provozaju risanskom gondolom ljubavi želimo svu sreću i mirno more!

0 Comments