Manifestacija: Maslinijada u Baru, 5-6.12.2015.

Ovog vikenda 5-6.12.2015. u Starom Baru održava se 14. po redu Maslinijada, pod sloganom “Maslina je ime Bara”.

Sadetin Sado Peričić, sekretar manifestacije, najavio je za Bar Info i Radio Bar da će na ovogodišnjoj manifestaciji biti oko 120 štandova: “S obzirom da je ova godina rodna, imamo veći broj izlagača za razliku od prethodne dvije. Maslinara će biti oko 65, uglavnom barskih i ulcinjskih. Ostalih izlagača (vinari, pčelari, proizvođači ljekovitog bilja) će biti oko 35, dok će proizvođača suvenira i ostale domaće radinosti biti 15”.

Posjetioci će i ove godine imati priliku da besplatno probaju tradicionalne specijalitete ovog kraja.

“Najatraktivniji dio ulice pripada maslinarima, vinari i pčelari će biti na starobarskoj pijaci, dok će proizvođači suvenira biti u starom gradu, pored amfiteatra. Posjetioci će moći besplatno da probaju specijalitete tradicionalne barske kuhinje – masline, priganice, pite, domaće kolače, sir, med…” – najavio je Peričić.

U kulturno-zabavnom programu najavljeni su za subotu, 5.12. Merima Njegomir i Žuti Serhatlić. Osim njih u subotu će nastupiti violinistkinja Dina Desančić i harmonikaš Safet Drljan, KUD “Jedinstvo” i Plesni klub “Habanera”. Drugog dana manifestacije nastupiće Pljevaljski tamburaši, KUD “Rumija” i tamburaški orkestar “Zvuci sa Ribnice”.

Program manifestacije oba dana počinje od 11h i trajaće do kasnih večernjih sati. Organizovan je i besplatan autobuski prevoz u subotu, koji će saobraćati na svakih pola sata od Topolice do Starog Bara i obratno, od 9 do 16 časova.

Organizatori i ove godine dijele nagrade za najbolje maslinovo ulje, najbolji mladi zasad, najljepše uređene štandove i za najbolje održavanje maslinjaka.

Pokrovitelj “Maslinijade” je Opština Bar, a organizaciju su pomogli i Turistička organizacija Bar i Kulturni centar.

Pogledajte i ovo: Panorama Starog Bara.

0 Comments