Budvu zapljusnuo talas gostiju

Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 62.642 gostiju, što je čak za osam odsto više nego lani, soapšteno je danas iz Turističke organizacije Budve.

Sudeći prema zvaničnim podacima, više od polovine registrovanih gostiju u Crnoj Gori, upravo odmara u Budvi.

Da je Budva zaista puna, te da je špic sezone napokon započeo, svjedoče i gužve u saobraćaju, kolometarske kolone automobila, gužve na plažama, a upravo održavanje muzičkog festivala Sea Dance u zaleđu plaže Jaz, doprinio je da gotovo svi vidovi smještaja zabilježe mnogo bolju popunjenost nego sredinom jula prošle godine.

Kako je saopšteno iz organizacije Sea Dance-a, kroz festivalske kapije prošlo je već 60.000 posjetilaca, a tokom sva četiri festivalska dana očekuje se više i od 100.000 ljudi.

Od ukupnog broja registrovanih turista, kako navode u budvanskoj Turističkoj organizaciji, njih nešto više od 58.000, ili gotovo 95 odsto je inostranih, dok su ostali domaći gosti.

Najviše gostiju boravi u privatnom smještaju, a kućevlansici i vlansici apartmana su ugostili čak 40.818 turista, ili za sedam odsto više nego u istom periodu lani.

U hotelima boravi 14,375 gostiju, što je za čak 16 osto bolja piupunjenost ovog vida smještaja u odnosu na prošlu godinu. Odlično posjećnost bilježe i kampovi u kojima je evidentirano 7.100 gostiju, za jedan odsto više nego u julu prošle godine, dok u hostelima odmara 101 gost, što je za 77 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Sudeći prema najavama, očekuje se da će ovakva popunjenost kapaciteta se nastaviti i u narednom periodu.

Izvor: Vijesti

0
0

0 Comments