Nobelovac Mario Vargas Ljosa u posjeti Crnoj Gori

Mario Vargas Ljosa, nobelovac i jedan od najvećih hispanoameričkih pisaca, boraviće u Crnoj Gori u periodu od 19. do 22. juna, u organizaciji Nove knjige i pod pokroviteljstvom Opštin. Losa je dobitnik najvažnijih književnih nagrada, od Nobelove nagrade za književnost, nagrade Servantes, nagrade Princa Asturije, kao i dobitnik jednog od najvećih priznanje za književnost “Don Kihot”.

Ovaj peruanski nobelovac, posjetiće 19. juna Novu knjigu, koja je prvi crnogorski izdavač njegovih djela. Tom prilikom biće upriličen susret i razgovor sa autorima Nove knjige i novinarima u Gradskoj knjižari na trgu Republike u Podgorici u 19 časova. Nakon toga, u 19 i 30 sati, nobelovac će se družiti sa čitaocima i potpisivati im knjige. Izdavačka kuća Nova knjiga do sada je objavila Ljosine knjige: Keltov san, Diskertni heroj, Avanture nevaljale djevojčice, Panteleon i posjetiteljke i Pohvala pomajci.

U nedjelju, 21. juna u 11 časova, u hotelu Splendid u Bečićima, biće održan simpozijum “Književni plamen Vargasa Ljose”.

Na simpozijumu će govoriti Aleksandar Jerkov, Dalibor Soldatic, Ksenija Vulović ,Bojan Jović, Mirjana Sekulic , Jelica Veljović, Vladimir Gvozden, Bojana Kovacevic Petrovic, Tomislav Brlek, Anastasija Gjurcinova, Sanja Mihajlovik Kostadinovska, Sonja Tomović Šundić, Aleksandra Vuković, Goran Radonjić.

0 Comments