Skriveni biseri crnogorske obale (2. dio)

Od Ulcinja pa do na kraj Boke, na 293 kilometra dugoj crnogorskoj obali nalazi se preko 100 plaža ukupne dužine oko 70km. Moja Crna Gora ovom serijom tekstova otkriva za vas skrivena mjesta, plaže i uvale egzotične ljepote.

Uvala u blizini Kraljičine plaže kod Čanja.

Foto: J-Azra photographie

Ova lijepa uvalica, sa malom pješčanom plažom, koja se nadvija iznad visokih, ogoljenih stijena, nalazi se nadomak Kraljičine plaže kod Čanja u pravcu Budve. Do plaže je moguće doći jedino sa mora.

Crkva Sv. Nikole na hridi u moru u Krimovici kod Budve.

Foto: Bojana Drakulić

Na hridi u moru blizu grbaljske obale, ispod sela Krimovica, nalazi se crkva posvećena Svetom Nikoli, zaštitniku pomoraca.

Obnovljena crkvica je 2003. godine postavljena na mjestu na kojem se nalazila stara, koja je stradala u katastrofalnom zemljotresu 1979. godine. Prema predanju raniju crkvu je postavio preživjeli brodolomnik u znak zahvalnosti.

Plava špilja na Luštici.

Foto: Jugoslav Belada

Plava špilja nije nepoznat, ali jeste skriven biser crnogorske obale. Smještena je na poluostrvu Luštica, na ulazu u Boku Kotorsku, na oko šest nautičkih milja udaljena od Herceg Novog. Plava špilja je nastala u podnožju 30 metara visoke litice, koju su izdubili morski talasi u poroznim stijenama.

Za vrijeme vedrih i sunčanih dana sunčeva svjetlost, koja ulazi u pećinu prelama se na površini vode u najljepšim nijansama plave boje, zbog čega je i dobila svoje lijepo ime.

Da li ste imali priliku da posjetite ova mjesta? Imate neki novi predlog za nas? Pišite nam u komentarima 😉

3
0

0 Comments