FOTO PRIČA: Šetali smo od Trešnjevika do Jezerina

Kada dođete do Trešnjevika, prevoja na putu između Mateševa i Andrijevice, možete da birate dvije destinacije. Da krenete put surovih i veličanstvenih Komova, ili da se zaputite prema pitom predjelima Bjelasice, jedne od najljepših planina u Crnoj Gori.

Put između ove dvije planine prepun je veličanstvenih pogleda, a sama staza je dosta lagana, čak i za one sa prosječnom kondicijom.

Ukoliko više volite da vozite bicikl ili ste za neku uzbudljivu vožnju džipom, onda ste definitivno na pravom mjestu.

Dobrim djelom puta, sve do prevoja Lisa i Mednog Dola, iz daljine će vas budno posmatrati veličanstveni masiv Komova. Njegovi surovi i goli vrhovi su sušta suprotnost pitomim i živopisnim predjelima, koji se pružaju pred vama na koju god stranu da pogledate.

Usput vam neće faliti dobrih vidikovaca, a na nekoliko mjesta ima i izvora sa ledenom i čistom planinskom vodom. Ako krenete u pravo doba godine, neće faliti ni svježih borovnica i malina, koje, ako vam je lijeno da ih sami berete, možete kupiti kod ljubaznih mještana okolnih katuna, po vrlo pristupačnim cijenama.

Foto: Šaćir Suruliz

Kada sa vidika izgubite Komove i prođete usamljeni planinarski dom u Krivom Dolu, niste daleko od cilja, ski centra Jezerine, pored Kolašina. Do Jezerina možete doći putem, preko katuna Vranjak, što donekle produžava vaše putovanje, ili se spustit kroz gustu bukovu šumu, koja vas vodi do ski staza, pravo do samog ski centra.

0 Comments