Dolazi Wizz Air! Jeftini letovi za Milano i Minhen, već od 24,99e

Mađarska avio-kompanija Wizz air od avgusta će uvesti letove od Podgorice do Milana i Minhena po promotivnoj cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.

Najjeftinija karta je 24,99 eura u jednom pravcu, dok je normalna cijena za letove do Milana ili Minhena 77 eura. Izvršni potpredsjednik Wizz Air-a, John Stephenson, najavio je uspostavljanje dvije nove linije prema Podgorici, počev od 20. avgusta.

“Uvodi se linija prema Milanu i aerodromu Bergamo utorkom i subotom od 20. avgusta, a prema Minhenu i aerodromu Memingen četvrkom i nedjeljom od 21. avgusta”, rekao je Stephenson na zajedničkoj konferenciji za novinare Ministarstva održivog razvoja i turizma, Wizz Air-a i Aerodroma Crne Gore.

“Takođe postoji Discount club, koji broji više od 850 hiljada članova, sa zagarantovanim minimalnim popustom od deset EUR za svaki let i uštedom od pet EUR na svaku veliku kabinsku torbu”, rekao je Stephenson.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, kazao je da potpisivanje sporazuma sa Wizz Air-om treba da obezbijedi povezivanje Crne Gore sa Bavarskom i Lombardijom.

“Od avgusta imamo cjelogodišnje letove na tim relacijama i siguran sam da će broj turista sa ovih područja biti veći”, naveo je Gvozdenović.

On je podsjetio da Crnu Goru posjeti oko 50 hiljada turista sa njemačkog tržišta, dok se u narednom periodu očekuju ozbiljan progres, odnosno preko 50 odsto više gostiju sa tog prostora.

“U narednom periodu očekujemo dalje širenje broja linija sa kojima ćemo biti povezani. Ambicija je da naredne godine dođemo do tri linije, a 2018. godine da se približimo deset linija prema deset evropskih tačaka i obezbijedimo dalje jačanje zapadnoevropskog tržišta”, najavio je Gvozdenović.

“Na tivatskom aerodromu očekujemo preko milion putnika, a na podgoričkom preko 750 hiljada”, dodao je Gvozdenović.

On je rekao i da se očekuje jako dobra turistička sezona i progres u odnosu na prošlu, koja je bila najbolja sezona ikada u Crnoj Gori.

Komercijalni direktor Aerodromi Crne Gore, Ivan Kusovac, podsjetio je da je to već treća niskobudžetna aviokompanija koja leti ka Crnoj Gori.

“Saradnju sa Ryanair-om smo počeli 2013. godine, a od ove godine sarađujemo i sa easyJet-om”, rekao je Kusovac.

On je ocijenio da je dolazak Wizz Air-a veliki uspjeh za ne tako veliko tržište kakvo je crnogorsko, kao i da će imati veliki značaj za razvoj turizma.

Wizz Air je jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi, osnovan 2004. godine i sa 20 miliona prevezenih putnika u posljednjoj godini.

Aviokompanija ima 22 operativne baze u 12 država, 420 linija u opticaju na 124 destinacije u 39 zemalja. Wizz Air ima flotu od 67 aviona oznake Airbus i zapošljava oko 2,6 hiljada visokoedukovanog osoblja.

Prvi let za Milano iz Podgorice zakazan je za 20. avgust, a za Minhen dan kasnije.

U cijenu karte su uključene takse, kao i manji prtljag (maksimalne mjere 42x32x25cm).

“Veći prtljag se dodatno naplaćuje, a broj sjedišta po promotivnoj cijeni je ograničen”, naveli su iz kompanije.

(Mina)

0
0

0 Comments