Cijene ski pasa na Žabljaku za sezonu skijanja 2016-2017

Skijališta na Žabljaku Savin kuk i Javorovača napravila su sve potrebne pripreme za početak zimske sezone i u ovom momentu su apsolutno spremna da prime prve goste, saopštila je direktor Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović Šarović za agenciju Mina-business.
“Svi hoteli na Žabljaku, trenutno obavljaju sve potrebne pripreme za sezonu, kako bi spremno dočekali prve turiste, krajem decembra. Za čišćenje gradskog jezgra i okolnih sela zaduženo je Javno komunalno preduzeće Žabljak, koje raspolaže svom potrebnom mehanizacijom”, dodala je Krgović Šarović.

Za održavanje glavnih i puteva do skijališta, koji spadaju u puteve sa prioritetom, kao i ranije, zaduženo je preduzeće Crnagoraput.

“S obzirom na ozbiljnost tog preduzeća, očekivanja su da će putevi biti apsolutno prohodni, osim u slučaju većih vremenskih nepogoda, odnosno mećava, koje su tipične za ovaj kraj”, objasnila je Krgović Šarović.

Pogledajte i ovo: Selo Mala Crna Gora (Durmitor).

U slučaju da ne bude snijega, kako je saopštila, u pripremi su zabavni programi i sadržaji u saradnji lokalne i Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Takođe, pripremaju se i staze za nordijsko skijanje, za koje je dovoljno 20 centimetara snijega. Skijalište Javorovača intezivno radi na postavljanju klizališta, koje će biti novina u zimskoj turističkoj ponudi”, kazala je Krgović Šarović.

Ona je dodala da su cijene nivou prethodnih godina, bez izmjena, dok su za novogodišnje i božićne praznike tradicionalno veće oko 30 odsto.

Novembarska sniježna idila na Crnom jezeru kod Žabljaka, snimljena prošle nedjelje 4.11.2016.

Cijene ski pasa na Žabljaku za sezonu skijanja 2016-2017.

Kada je u pitanju skijalište Savin kuk, jednodnevni ski pas u januaru će koštati 15 eura a u februaru, martu i aprilu 13 eura.

Poludnevni ski pas će u januaru koštati deset eura, a u sljedeća tri mjeseca osam eura.

Za dvodevni ski pas će u januaru biti potrebno izdvojiti 25 eura, u februaru i martu 20 eura, a za desetodnevni 100 eura, odnosno 80 eura.

Sezonski ski pas će koštati 150 eura, a za stanovnike Opštine Žabljak 100 eura.

Kada je u pitanju ski centar Javorovača, dnevni ski pas za odrasle će koštati osam eura, a za djecu pet eura. Sedmični će koštati 48 eura, odnosno 30 eura.

Izvor: CdM

0
0

0 Comments