Najavljujemo: Manifestacija Njeguški vikend

Na Njegušima će u petak i u subotu, 21. i 22. avgusta, u sklopu „Ljeta u Prijestonici“, biti održan tradicionalni program „Njeguški vikend“.

Dvodnevna manifestacija imaće niz sadržaja, među kojima su veliki koncert, kao i 11. izdanje „Njeguške trpeze“.

Program manifestacije

U petak veče, uz početak u 20:00 časova, na Njeguškom trgu biće održan koncert na kojem će nastupiti Alen Islamović i „Kad bi bio bijelo dugme“, te cetinjski sastav „Perper“.

Dan kasnije, u 12:00 časova, počeće „Njeguška trpeza“. Uz prezentaciju i degustaciju njeguških specijaliteta, u okviru događaja biće upriličen i bogat kulturni program, tokom kojeg će nastupiti pljevaljski tamburaši „Taslidža“, pjevačko društvo „Grbalj“, Udruženje penzionera Tivta pjevačko društvo „Vazda mladi“, KUD „Boka“ iz Tivta, guslar i diplar Stevan Čavor. Takođe, biće promovisano i pjesničko stvaralaštvo Drage Nikoline Kustudić. Voditelj programa je Miomir Maroš.

Tokom “Njeguške trpeze” i ove godine biće dodijeljene plakete za najuređenija dvorišta na Njegušima.

Pogledajte i ovo: Prvo zimsko jutro u Njeguškom polju sa brda Tatinac.

U organizaciji “Njeguškog vikenda” učestvuju Mjesna zajednica “Njeguši”, Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.

Nagrade za najbolje fotografije (#njeguska_trpeza_2015)

U svijetlu održavanja “Njeguškog vikenda”, Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta ove godine dodjeljivaće nagrade autorima najboljih fotografija na društvenim mrežama “Facebook”, “Twitter” i “Instagram”.

U takmičenju mogu učestvovati svi korisnici društvenih mreža, koji objave autorsku fotografiju sa hashtagom #njeguska_trpeza_2015.

U konkurenciji će biti sve fotografije vezane za Njeguše – dakle, počev od fotografija napravljenih tokom posjete nekoj od kulturno istorijskih znamenitosti na Njegušima ili nekom od ugostiteljskih i objekata za proizvodnju njeguških specijaliteta, sve do panoramskih fotografija ili pejzaža sa područja Njeguša.

Nagradna igra trajaće do početka “Njeguške trpeze” (subota, 12:00h), a nagrade (njeguški pršut, njeguška kobasica, njeguški sir) će biti dodijeljene tokom same manifestacije.

Izvor: Cetinje.me

0
0

0 Comments