[FOTO] Pogledajte kako bi trebalo da izgleda Porto Skadar Lejk

Lionel Sonigo francuski biznismen i vlasnik firme Montenegro rizort, najavio je da će se najljepši eko-rizort u ovom dijelu Evrope “Porto Skadar lejk” graditi na Skadarskom jezeru od ovoga septembra.

Prema njegovim riječima ovo je prvi projekat u kojem se uklapaju luksuzni i eko turizam u ovom dijelu Evrope. Nalaziće se tačno na ušću Rijeke Crnojevića u Skadarsko jezero u okvirima cetinjske opštine.

Planirana investicija je 75 miliona evra, a u prvoj fazi će biti investirano 45 miliona.

“Porto Skadar lejk nalazi se u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pa je to razlog zbog čega smo čekali do sada sa gradnjom. Morali smo prethodno da uradimo dodatne studije o zaštiti životne sredine”, rekao je Sonigo za Pobjedu.

On je kaže u Crnu Goru prvi put došao prije sedam godina i bio opčinjen ljepotom prirode. Sve mu liči na mješavinu Novog Zelanda i Balija.

Hotelski eko rizort, ukupne površine 37.500 kvadrata, imaće 52 hotelske jedinice, SPA centar površine 1.700 metara, dva restorana, komercijalni centar, marinu i 32 vile, koje će biti u privatnom vlasništvu. Iza projekta stoji francuski arhitekta Fransoa Leklerk.

Hotelski eko rizort na Skadarskom jezeru biće, kako je najavio, gotov 2017, a radovi će se izvoditi po fazama.

0 Comments